Opschaling naar pilot plant schaal of groter | scale-up

Opschaling naar pilot plant schaal of groter | scale-up

Bestaande processen in de procesindustrie radicaal verbeteren door het toepassen van procesintensivering is één, maar het implementeren van deze nieuwe technologie in de opschaling van je proces van labschaal naar een pilot-plant, is een andere mogelijkheid. Als je nieuwe proces nog opgeschaald moet worden is dit bij uitstek het moment om voor die baanbrekende technologie te kiezen. Je staat immers op het punt te beslissen welke apparatuur je nodig hebt om je productie op te schalen. Misschien wil je deze stap nog niet zetten en heb je meer vertrouwen in bewezen, rijpere technologie? Of heb je technologie gekocht in een niet-Europees land en wil je daar in Nederland of elders in Europa een productieplant mee bouwen, maar weet je niet of dit mag en kan? Ook goed, we helpen je er graag mee.

Waarom zou je voor ons kiezen en niet voor een traditioneel Ingenieursbureau voor de opschaling van je plant?

Ingenieursbureau’s doen wat jij vraagt. Maar stel je wel de juiste vraag? Daar kom je meestal pas achter als het is uitgewerkt. En dan moeten er wijzigingen worden doorgevoerd. Wij denken vooraf al met je mee en dagen je uit om vooraf de juiste vragen te stellen, zodat veel minder re-work nodig is (ook als je het uitwerken alsnog aan een traditioneel Ingenieursbureau gunt).    

Wij hebben ervaring in research en development (R&D) enerzijds en aan de jarenlange process engineering en productiekant anderzijds. En daarom kunnen we je flink op weg helpen met het opstellen van bijvoorbeeld heat & massbalance, Process Flow Diagrams (PFD’s), Piping & Instrumentation Diagrams (P&ID’s), control narratives en safeguarding narratives en process safety 

“Het vasthouden van een reling heeft nog nooit een explosie voorkomen”

Enrico Lammers