Process Safety Lifecycle software aeShield®

Het vergt doorgaans nogal wat inspanning om alle documenten te onderhouden die nodig zijn om aan de BRZO wetgeving te voldoen. Dat komt omdat het meestal op zichzelf staande documenten zijn zonder enige onderlinge samenhang of mogelijkheid tot uitwisseling van data. Want hoe stel je nou zeker dat de aannames die je doet in de HAZOP/LOPA fase kloppen met de werkelijkheid? aeShield kan hierbij uitkomst bieden.

aeShield

Hoe weet je zeker tegen welke HAZOP scenario’s SIF-1234 allemaal beschermt? Hoe weet je wat de invloed op je risico is als er een bypass switch wordt ingezet op een van de SIF’s? Of als er te laat wordt getest? Dat was tot voor kort inderdaad vrijwel onmogelijk. Maar door de safety lifecycle (IEC-61511) te managen in ons geavanceerde tag based database aeShield® is dat probleem ondervangen. Met een simpele actie is real life data vanuit de plant-historian database en het maintenance management systeem te koppelen aan de studie.

Dit geeft direct inzicht in de actuele status van het veiligheidsniveau van de plant en het risico dat je loopt ten opzichte van het risico dat je denkt dat je loopt… Hiermee wordt het mogelijk om vóóraf in plaats van achteraf inzicht te krijgen in zwakke signalen die kunnen leiden tot process safety incidenten (Leading process safety Key Performance Indicators, KPI’s)

We noemen dit concept Compliance as a Service (CaaS) en kunnen dit leveren in 3 smaken:

  • You do it yourself
  • We do it with you
  • We do it for you
We kunnen alle documenten van de safety lifecycle voor je produceren, maar geloof je in dezelfde filosofie als wij, dan staan we te popelen om je een keer álle voordelen van aeShield te laten zien.
aeshield

“Het vasthouden van een reling heeft nog nooit een explosie voorkomen”

Enrico Lammers