Unique, Accurate, Inventive, Reliable

Operations Cerexagri

JacoPro6com levert gewoon waarom gevraagd wordt zonder opdringen en extra tijd te maken. Als iets onduidelijk is ligt dat meestal aan ons zelf.
Ik zal jullie dus zeker maximaal aanbevelen bij anderen.Vrienden en collega’s zal ik vertellen dat ik buiten het zakelijke en kennis aspect ook waardering heb voor de persoonlijke omgang met jullie en bovendien krijg ik de indruk dat je netwerk groot is waardoor er voor een aanzienlijk aantal uiteenlopende problemen specialisten beschikbaar zijn.

Jaco van der Jagt, Manager Operations Cerexagri

Argos-North Sea Group

Jacco_van_der_Kamp_zwOnze terminals willen we qua procesveiligheid naar een hoger plan tillen. Eén van de zaken die wij graag wilden onderzoeken was de impact van een falende tank op de wand van de tankput. Normaal gesproken wordt bij een berekening van de belasting van een wand van een tankput alleen uitgegaan van een statische druk, maar wij waren geïnteresseerd in het dynamische gedrag. North Sea Group gaat hierin dus verder dan de meeste terminals, maar wil daarin dan ook voorop lopen. Het bleek nog lastig om bedrijven te vinden die deze gecombineerde flowsimulatie en krachtenanalyse voor ons konden uitvoeren. Pro6com is hier buitengewoon goed in geslaagd en heeft alle terminals binnen de gestelde tijdslimiet doorgerekend en een advies uitgebracht. Verder heeft pro6com voor ons een HAZOP uitgevoerd voor het Hydrocarbon Hotel in Amsterdam onder leiding van Enrico Lammers. Ik heb zeer positieve terugkoppeling ontvangen van het team over de vakkundigheid, nauwgezetheid en gedrevenheid waarmee deze studie is uitgevoerd. Men heeft er veel van geleerd. Ik kan pro6com daarom van harte aanbevelen.

Jacco van der Kamp, Terminal Manager Benelux Argos-North Sea Group

Bronswerk Heat Transfer

38597c7We hebben samen gewerkt aan een studie voor het ontwerp van de lucht- en waterfabriek voor het fantastische project Mars One. Dit project was Enrico op het lijf geschreven: Slim gebruik maken van alles wat al bekend is en daarnaast de gebaande paden verlaten en zoeken naar verbeteringen en vernieuwingen zijn de twee kanten die Enrico hierbij volop kon gebruiken. Naast zijn onmiskenbare vakmanschap is het ook gewoon plezierig met hem samen te werken.
Belangrijk is ook de rol die Enrico zichzelf heeft toebedacht om de chemische- en procestechniek op een interessante manier onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Johan van der Kamp, Chief Design Engineer van Bronswerk Heat Transfer BV

Summit CC

Summit-CC-130-x-1301Ik heb met Enrico samengewerkt op diverse procesverbeteringsprojecten. We hebben samen bij een pigmentfabrikant onderzocht hoe het affakkelen verminderd kon worden. Bij een gassenleverancier hebben we aanbevelingen gedaan om het energieverbruik aanzienlijk te reduceren. De samenwerking met Enrico laat mij steeds weer zien dat één plus één meer is dan twee. Het checken van andermans werk en de ruggespraak met een goede collega zijn voor een zelfstandig consultant essentieel en leiden tot een veel beter resultaat. Ik heb Enrico leren kennen als een betrouwbare partner waar het prettig mee samenwerken is. Hij levert werk van hoge kwaliteit.

Udo Zwart, Consultant en Coach procesbeheersing

Leemberg Pijpleidingen & Apparatenbouw

Leemberg-130-x-130-1Aangezien Leemberg Pijpleidingen & Apparatenbouw bv te weinig procestechnische expertise in huis heeft, hebben wij Enrico ingeschakeld om ons te adviseren bij een conceptueel procesontwerp voor een cryogene toepassing. Het ontwerp is op tijd opgeleverd en voldeed geheel aan de vooraf afgesproken verwachtingen en de opdrachtformulering. Buiten de omschrijving van de benodigde apparatuur en regelingen is een advies afgegeven over de procesveiligheid en het in bedrijf nemen en opereren van de installatie. Wij zijn zeer tevreden met de geleverde kwaliteit van Enrico en zullen zeker bij een volgend project weer gebruik maken van Pro6com. Enrico heeft bewezen een ervaren en betrouwbare partner op het gebied van process engineering te zijn.

Ronald Wapperom, Commercieel Directeur Leemberg Pijpleidingen & Apparatenbouw bv

Cerexagri Rotterdam

images-2Wij hadden onder zeer specifieke omstandigheden problemen met onze bedrijfsvoering door stollend product. Hoewel de verdenking in de richting van lage buitentemperaturen in combinatie met een bepaalde windrichting lag, konden we dit niet hard maken. Enrico heeft met een processtudie de vinger op de zere plek kunnen leggen, aan kunnen tonen onder welke omstandigheden deze problemen zouden kunnen optreden en belangrijker nog: een aanbeveling gedaan hoe dit op een eenvoudige manier opgelost kon worden. Door het overnemen van de aanbevelingen hebben we veel kosten bespaard op de bedrijfsvoering door het installeren van isolatie en hebben we de afgelopen winter inderdaad geen problemen meer ondervonden. De combinatie van uitgebreide kennis van procestechnologie in combinatie met de jarenlange pragmatische ervaring in de procesindustrie maakt Enrico een aanrader!

Niek Louter, Maintenance Manager Cerexagri Rotterdam