Unique, Accurate, Inventive, Reliable

Onze organisatievorm en uitgebreide kennis en praktijkervaring maakt ons uniek in de procesindustrie en bij tankterminals. Onderstaand vind u de voornaamste diensten die we voor uw ‘plant’ kunnen betekenen, maar u kunt natuurlijk altijd een specifiek vraagstuk bij ons neerleggen.

PROCESS ENGINEERING

Conceptueel procesontwerp – Wat zal globaal de capaciteit worden van de apparaten en hoe ziet het proces eruit? Wat zijn de fysische eigenschappen en samenstellingen van de diverse stromen? Dit wordt in een PFD (Proces Flow Schema) weergeven.

Basic Engineering/Basis of Design – Is een stap verder dan een conceptueel ontwerp. Hierbij worden de apparaten verder gespecificeerd, worden datasheets van de apparaten gemaakt en kan een P&ID (Piping & Instrumentation Diagram) worden gemaakt.

Technologische haalbaarheidsstudies – Is wat u vraagt technologisch haalbaar? Wat voor apparatuur is daarvoor nodig? Wat kost het ongeveer? Aan de hand hiervan kunt u bepalen of u verder gaat naar de volgende fase.

Process Safety: Elk ontwerp dient door een team op veiligheidsaspecten te worden bestudeerd. Een HAZOP is daar een goed voorbeeld van. Bij incidenten bieden we onafhankelijkheid en ruime ervaring om het Management of Change te implementeren

Specialty process engineering – Complexe engineeringvraagstukken waar specialistische kennis en software (Computational Fluid Design/Finite Element Analysis) voor nodig is.

PROCESOPTIMALISATIE

Troubleshooting: Als er operationele problemen in de plant zijn kan pro6com assisteren in het onderzoeken en oplossen van deze problemen.

Procesoptimalisatie – Een bestaand proces kan vrijwel altijd geoptimaliseerd worden. Wij kunnen een quickscan doen om besparingen te identificeren en het verbruik aan utility’s te minimaliseren.

Regelkring optimalisatie – Een speciaaltje op het gebied van optimalisatie is het optimaliseren van de regelingen. Dit zijn vaak laagdrempelige projecten met een korte terugverdientijd.

Technology transfer – Kennisinstellingen en de industrie zijn twee verschillende werelden. Je moet de taal van beiden spreken om tot een succesvolle implementatie van een project te komen.

Procesintensivering – Advisering in nieuwe moderne technologie waarbij de processen veel efficiënter geopereerd kunnen worden dan met conventionele technologie, maar intrinsiek ook veiliger zijn.

PROJECT MANAGEMENT

Projectmanagement: Het managen van projecten in bestaande installaties vergt ervaring in die industrie. Pro6com heeft die ervaring en kan u hierbij uitstekend van dienst zijn.

(Pre)commissioning en start-up – Het functioneel testen van de installatie. Alle beveiligingen worden minutieus getest, apparatuur wordt met ongevaarlijke stoffen proefgedraaid. Een goede commissioning versoepelt de initiële start-up met een lagere uitval en hogere veiligheid.