To blog or not to blog

Ik heb me lange tijd afzijdig willen houden van alles wat met social media te maken had. Ik was (en ben eigenlijk nog steeds) erg trots op de eerste, zelfgemaakte, website van pro6com. Maar ik besef me steeds meer dat er veel meer uit deze moderne communicatiemiddelen te halen valt, mits goed gebruikt. Het grote nadeel van deze digitale communicatie vind ik het gebrek aan non-verbale (houding) en paraverbale (emotie) communicatie. Een geschreven tekst kan soms op de verkeerde manier opgevat worden. Neem bijvoorbeeld een zin als: “Ik zeg niet dat Piet geld gestolen heeft”. Spreek dit vervolgens eens uit met steeds de klemtoon een woord verschoven, dus “Ík zeg niet …”, “Ik zég niet…”, “Ik zeg níet…” enzovoort. Elke uitgesproken zin heeft een compleet andere betekenis. Dit mis je sterk bij geschreven teksten. Verder hebben mensen eerder de neiging om hun ongezouten mening te geven aangezien ze toch anoniem zijn (check bijvoorbeeld de commentaren bij De Telegraaf.nl maar eens). Het voordeel daarentegen is dat je bij geschreven tekst van tevoren beter kunt nadenken over wat je precies wilt overdragen en dat je een groter publiek kan bereiken.

Het grote nadeel vind ik het gebrek aan non-verbale communicatie. Een geschreven tekst kan soms op de verkeerde manier opgevat worden. Neem bijvoorbeeld een zin als: “Ik zeg niet dat Piet geld gestolen heeft”. Spreek dit vervolgens eens uit met steeds de klemtoon een woord verschoven, dus “Ik zeg niet …”, “Ik zeg niet…”, “Ik zeg niet…” enzovoort. Elke uitgesproken zin heeft een compleet andere betekenis. Dit mis je sterk bij geschreven teksten. Verder hebben mensen eerder de neiging om hun ongezouten mening te geven aangezien ze toch anoniem zijn (check bijvoorbeeld de commentaren bij De Telegraaf.nl maar eens. Het voordeel daarentegen is dat je bij geschreven tekst van tevoren beter kunt nadenken over wat je precies wilt overdragen en dat je een groter publiek kan bereiken.

Of je het nou leuk vindt of niet is eigenlijk niet zo interessant. Wil je meetellen dan zal je bij moeten blijven met de ontwikkelingen van deze tijd. En dat is nou precies in lijn met de visie van pro6com: continue optimalisatie van het proces aan de snel veranderende wereld om ons heen.

Ik besef me dan ook terdege dat mijn statische website alweer verouderd is, zoals de kleuren TV; iedereen heeft er inmiddels (minimaal) één.

Ik heb mijn site weer op het niveau anno nu laten tillen; de 3D HD LCD LED TV zeg maar. Dat houdt in dat ik vanaf heden te vinden ben op o.a. Twitter, Facebook, Linked-in en dat deze site regelmatig van nieuwe content wordt voorzien door middel van mijn blog. De blog is bedoeld om mijn visie met een grote groep lezers te delen. Ik heb er daarom voor gekozen om het zo breed mogelijk te houden zodat er voor ieder wat wils bijzit en vind je het niks, om met Doe Maar te spreken: Er zit een knop op je TV die helpt je zo uit de puree…

Voorlopig richt ik me op de volgende thema’s;

Technologie en Maatschappij

In deze blog zal ik over mijn vakgebied procestechnologie/process engineering schrijven of technologie die daar dicht tegenaan ligt zoals procesveiligheid/process safety. Mijn visie geven op thema’s die in het nieuws zijn geweest, over nieuwe technologisch maatschappelijke ontwikkelingen, tips en ervaringen.

Procestechnologie/process engineering

In deze blog zal ik over mijn vakgebied procestechnologie/process engineering schrijven of technologie die daar dicht tegenaan ligt zoals procesveiligheid/process safety. Wederom zo geschreven dat het begrijpelijk is voor iedereen met affiniteit met techniek. Specifieke proceskennis is niet nodig.

Zelfstandig Ondernemen

Leuke tips en ervaringen van een ervaringsdeskundige over het wel en wee van zelfstandig ondernemen. Waar loop je tegenaan, wat zou ik anders doen, welke “tips en tricks” kan ik je meegeven als je op het punt staat om de grote stap te wagen?

Ik hoop dat ik je kan boeien met mijn blogs en zie jullie commentaar en reacties graag tegemoet.

Tip: Om je volledig op de social media te kunnen focussen is er nu eindelijk een app die je helpt de echte wereld om je heen te vergeten: Ignorify. Bekijk hem hier!

4 antwoorden
  1. Marc
    Marc zegt:

    Ziet er gelikt uit allemaal. Ben erg benieuwd wat je ons allemaal in Jip en Janneke taal gaat vertellen.
    Succes amigo en hasta luego en Espagna!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *